Vepřové na rajčatech

Recept na maso dušené na víně a rajčatech.


2.91090x
45 min
1×

Ingredience

3 lžíceolej
sůl
1 kscibule
5 ksrajče
1 dlbílé víno
500 gvepřová plec
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli. Maso na ní ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, zakryjeme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení vepřové podléváme. Když je skoro měkké, přidáme k němu očištěná nakrájená rajčata, víno a dusíme doměkka. Hotové vepřové na rajčatech nakrájíme, šťávu s rajčaty na ně prolisujeme a podáváme s rýží, brambory nebo těstovinami. Vepřové na rajčatech podáváme ihned.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové na rajčatech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena