Vepřové kotletky bez kosti vysoké asi 1,5 - 2 cm očistíme, osolíme a opepříme. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a lístečky rozmarýnu jemně nasekáme. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky a naťovou cibulku nasekáme na drobná kolečka. Na horkém oleji se lžící másla opečeme plátky masa z obou stran dozlatova a přendáme je na mísu. Na výpeku při střední teplotě zvolna osmahneme prolisovaný česnek (nesmí se připálit, jinak by zhořkl) a přilijeme 2 - 3 lžíce jablečného cideru. Jakmile se tekutina odpaří, přidáme rozmarýn, chilli vločky, dijonskou hořčici a nakrájenou papriku. Vše za stálého míchání krátce osmahneme, podlijeme vývarem a zbývajícím jablečným ciderem a necháme zredukovat na polovinu. Poté omáčku osolíme, opepříme, ochutíme worchestrem, zjemníme máslem, vmícháme naťovou cibulku a vložíme plátky masa. Plátky masa ve šťávě asi 1 - 2 minuty prohřejeme, ale nevaříme. Vepřové minutkové kotletky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s jasmínovou rýží.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!

Autor:Jarka Petrová


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena