Vepřové měšce

Recept, jak jinak naplnit vepřové maso.


4.97x
60 min
1×

Ingredience

3 lžícemáslo
1 kscibule
3 lžícekečup
60 gsýr
2 kspárek
3 lžíceolivový olej
2-3 lžícehladká mouka
4 plátkyvepřová plec
100 gsterilované okurky
2 ksvejce natvrdo

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plátky masa rozklepeme do šířky, osolíme je a opepříme. Párky, vejce, sýr a okurky nasekáme najemno. Náplň rozdělíme na plátky masa. Hrubou kuchyňskou nití maso stáhneme do tvaru měšců. Cibuli oloupeme a nasekáme.

V kastrolu rozpálíme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vmícháme papriku, necháme krátce zpěnit a zalijeme vroucí vodou. Přidáme masové měšce a dusíme pod poklicí, až změknou. Během dušení měšce obracíme.

Měkké měšce vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme ji moukou. Krátce ji osmahneme a zalijeme trochou vody. Šťávu rozšleháme, ochutíme kečupem a krátce povaříme. Z vepřových měšců odstraníme nitě, prohřejeme je v omáčce a můžeme podávat.

Vepřové měšce podáváme s vařenými brambory a přeléváme je omáčkou. Ihned podáváme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové měšce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká