Větší vepřové plátky naklepeme, osolíme a posypeme pepřem podle chuti. Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabší půlkolečka, česnek nasekáme na malé kousky. Hermelín nakrájíme na proužky, podle potřeby je ještě přepůlíme.
Na každý vepřový plátek doprostřed položíme po plátku eidamu, na něj pár koleček paprikového salámu, par půlkoleček cibule, trochu česneku, několik plátků hermelínu a opět pár koleček paprikového salámu. Plátky masa opatrně přeložíme napůl a párátkem spojíme, strany postupně také spojíme párátky. Takto připravené medvědí tlapy trochu posypeme grilovacím kořením a zabalíme do alobalu.
Medvědí tlapy dáme péct do trouby (možno i na grilu ) cca 35 minut. Občas je při pečení otočíme. Po vyjmutí a otvírání alobalu si dáme pozor na případnou páru.
Vepřové medvědí tlapy podáváme s bramborem vařeným nebo opečeným.