Recept na minutku z vepřové panenky, kterou smažíme v nadýchaném těstíčku. Podáváme s hranolkami a zeleninovou oblohou.
600 g | vepřové maso (panenka) |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
sůl | |
koření na steak | |
černý mletý pepř | |
těstíčko | |
3 ks | bílek |
3 lžíce | škorobová moučka |
2 lžíce | bílé suché víno |
Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme přes vlákno na 2 cm široké medailonky, které rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, okořeníme podle chuti steakovým kořením, zakápneme olejem a necháme odležet. Těstíčko: Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spojíme se škrobovou moučkou a vínem. Rozležené maso namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dorůžova.
Vepřové medailonky v těstíčku podáváme s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena