Vepřové medailonky s teplou zeleninou, pečenými brambory a omáčkou se zeleným pepřem.
Hodnocení
4.1
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej8 lžic
Solamyl2 lžičky
Brambory750 g
Rajče4 ks
Cuketa2 ks
Bílé víno100 ml
Anglická slanina8 plátků
Smetana ke šlehání110 g
Nakládaný zelený pepř2 lžíce
Vepřové medailonky8 ks
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Postup přípravy
Vepřové medailonky (á 50 g) pevně ovineme slaninou a spíchneme špejlí nebo párátkem. Brambory oloupeme a nakrájíme na špalíky. Menší cukety nakrájíme na plátky a větší rajčata na osminky.
Rozpálíme 2 lžíce oleje a brambory smažíme asi 15 minut na menším plameni. Pak je vyndáme a udržujeme teplé. Přidáme 2 lžíce oleje a zahřejeme. Vložíme cukety a 5 minut restujeme. Přidáme rajčata, osolíme i opeříme a prohřejeme. V pánvi rozpálíme zbylý olej, maso na něm opečeme, z každé strany asi 3 minuty, vyndáme, lehce posolíme a udržujeme teplé.
Do výpeku nalijeme víno a přivedeme k varu. Přilijeme kašičku ze solamylu a smetany, znovu uvedeme do varu a na mírném plameni 3 minuty provaříme. Omáčku ochutíme solí i pepřem, přidáme naložený zelený pepř a promícháme.
Na polovinu talířku rozdělíme brambory a na druhou teplou zeleninu. Na zeleninu "posadíme" dva vepřové medailonky a poprášíme je drceným pepřem. Omáčku podáváme zvlášť.
Dobrý den. Tedy v receptu je jasně napsáno že se jedná o vepřové medailonky. Přesně pod tímto názvem je najdete téměř ve všech supermarketech. Pokud si nevíte rady poraďte se s personálem nebo vaším řezníkem. Medailonky lze připravit z vepřové panenky, nebo tak, jak ho ekonomicky navrhuje autorka receptu z vepřové pečeně či kýty. Sama jsem tento recept vyzkoušela z vepřové kýty a musím říci že chuť a maso bylo vynikající. Je mi to líto, ale tento recept opravdu není pro začátečníky.
phateks
Já používám vepřovou pečeni, dá se připravit i z vepřové kýty.
mamca1947
Vepřové medailonky s oblohou.
Myslím si, že by bylo rozhodně dobré, kdyby se napsalo pro začínající mladé hospodyňky do receptu, jaké maso si má koupit na "vepřové medailonky". Takhle nazvané v receptu, rozhodně v obchodech začínající kuchařinka, nebo začínající naprostý laik kuchařík nenajde!! Omlouvám se, ale pro začínající je tahle informace nedostatečná!