Snadný recept na přípravu medailonků z vepřové panenky s houbami a slaninou. Pokrm podáváme jako hlavní chod a je vhodný i pro slavnostnější příležitosti.
150 g | anglická slanina |
500 g | vepřová panenka |
400 g | houby čerstvé |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
drcený kmín | |
mletý černý pepř |
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na špalíčky - medailonky (asi 4 cm dlouhé). Maso osolíme, opepříme a každý kousek ovineme slaninou, kterou zajistíme párátkem. Zbývající slaninu nakrájíme na nudličky a dobře očištěné houby nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso ze všech stran a pak medailonky přendáme do pekáčku. V předehřáté troubě na 180 °C necháme maso ještě asi 15 - 20 minut dopéci. Na výpeku opečeme zbývající slaninu, přidáme houby, vše osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a podusíme doměkka. Vepřové medailonky s houbami ve slaninovém kabátku rozdělíme na porce, obložíme houbovou směsí a podáváme se šťouchanými brambory.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena