Vaření.czReceptyVepřové medailonky pod nivou

Vepřové medailonky pod nivou

Vepřové maso s chutí sýru doplněné sýrovou omáčkou - vyzkoušejte.


4.426x
45 min
4×

Postup přípravy

Vepřové maso dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme medailonky, posypeme je provensálským kořením, pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme uležet. Kastrol s poklicí nahřejeme, vložíme připravené maso a necháme ho zatáhnout z jedné strany, otočíme a přikryjeme poklicí. Po 10 minutách znovu otočíme, opékáme znovu asi 10 minut pod poklicí. Před dokončením na každý kousek masa položíme silnější plátek nivy, který necháme mírně rozpustit. V menším kastrolku si svaříme vodu rozmíchanou s polohrubou moukou, přidáme kostku zeleninového bujonu a kostku taveného sýru s nivou. Krátce povaříme. Hotové vepřové medailonky podáváme s vařeným bramborem a podléváme sýrovou omáčkou. Vhodný je i česnekový dresink, který chuťově maso a sýr doplní.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové medailonky pod nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena