Směs masa, anglické slaniny a klobásek ve sterilovaném zelí.
Hodnocení
3.5
/ 5 (21x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Cukr moučka
Drcený kmín
Mletý černý pepř
Ostatní
Sádlo
Velká cibule1 ks
Oravská slanina20 dkg
Ostravská klobása25 dkg
Sterilované zelí1 sklenice
Vepřový bůček nebo krkovice40 dkg
Postup přípravy
Sádlo rozehřejeme a dáme na něj opéci najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Na cibulku dáme rozškvařit na kostičky nakrájenou oravskou slaninu, potom přidáme nakrájené vepřové maso, nejlépe bůček nebo krkovičku. Po zhnědnutí přidáme nakrájenou klobásu, osolíme, okmínujeme a trochu opepříme. Až se vydusí šťáva, kterou pustí maso, podlijeme vodou a 10 až 15 minut dusíme pod pokličkou.
Zelí překrájíme a přidáme do masové směsi. Podle potřeby podlijeme vodou a trochu přisladíme. Dusíme opět 10 -15 minut, než se odpaří tekutina.
Vepřové maso v zelí podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.
To je již upravený recept, protože na sádle necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme maso a okořeníme - sůl, pepř, kmín a červenou papriku, po orestování mírně podlijeme a když je maso poloměkké přidáme nikoliv sterilizované, ale normální hlávkové zelí, bez nějaké klobásy nebo párků a podusíme až je maso měkké a doporučuji podávat s houskovým (možno) i bramborovým knedlíkem. To je správná receptura, podle staré kuchařské receptury, toto je již vlastní "zkomolenina", zejména s přihlédnutím ke sterilizovanému zelí a chybí paprika. Čau kuchařko, vem si staré kuchařky (myslím tištěné) a pak něco uváděj
Alína
Pilinove řezy
Mám spíše připominku ke kvalitě tisku receptu. Chtěla jsem si vytisknout recept Pilinové řezy a ejhle, nadpis se netiskl a všechny údaje, napsane barevně se nevytiskly. Myslite si to, že je chyba u mne v tiskarně nebo to dělá více lidem?? Děkuji Hana Zápecová-zapecka