Vepřové maso po italsku

Skvělá chuť vepřového masa na italský způsob Vás dostane. Recept, který stojí za vyzkoušení.


4.116x
60 min
1×

Postup přípravy

V mělké misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a špetku pepře.

V jiné misce ušleháme vejce, vodu a opět špetku pepře.

Do třetí mělké misky dáme strouhanku a zbývající oregano.

Plátky masa obalíme nejprve v ochucené mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso uložíme v plastikové misce na 10 - 15 minut do chladničky.

Na pánvi rozehřejeme 2 - 3 lžíce oleje, přidáme obalené řízky a postupně je smažíme z obou stran 3 minuty. Opečené plátky masa vyjmeme z pánve, vložíme na servírovací talíř a udržujeme je teplé.

Ve stejné pánvi rozpustíme máslo a ochutíme jej citronovou šťávou. Maso zalijeme vzniklou šťávou a ihned podáváme.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso po italsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.