V mělké misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a špetku pepře.
V jiné misce ušleháme vejce, vodu a opět špetku pepře.
Do třetí mělké misky dáme strouhanku a zbývající oregano.
Plátky masa obalíme nejprve v ochucené mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso uložíme v plastikové misce na 10 - 15 minut do chladničky.
Na pánvi rozehřejeme 2 - 3 lžíce oleje, přidáme obalené řízky a postupně je smažíme z obou stran 3 minuty. Opečené plátky masa vyjmeme z pánve, vložíme na servírovací talíř a udržujeme je teplé.
Ve stejné pánvi rozpustíme máslo a ochutíme jej citronovou šťávou. Maso zalijeme vzniklou šťávou a ihned podáváme.
Zdroj:
Nakladatelství Rebo, edice
Kuchařka pro labužníky