Vepřové maso po italsku

Skvělá chuť vepřového masa na italský způsob Vás dostane. Recept, který stojí za vyzkoušení.


4.116x
60 min
1×

Postup přípravy

V mělké misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a špetku pepře.

V jiné misce ušleháme vejce, vodu a opět špetku pepře.

Do třetí mělké misky dáme strouhanku a zbývající oregano.

Plátky masa obalíme nejprve v ochucené mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso uložíme v plastikové misce na 10 - 15 minut do chladničky.

Na pánvi rozehřejeme 2 - 3 lžíce oleje, přidáme obalené řízky a postupně je smažíme z obou stran 3 minuty. Opečené plátky masa vyjmeme z pánve, vložíme na servírovací talíř a udržujeme je teplé.

Ve stejné pánvi rozpustíme máslo a ochutíme jej citronovou šťávou. Maso zalijeme vzniklou šťávou a ihned podáváme.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso po italsku

Zpět na recept