Vepřové maso po horácku

Maso vynikající a jemné chuti.


3.274x
90 min

Ingredience

70 gslanina
sůl
80 gmáslo
70 gšunka
1 kscibule
3 kuličkycelý černý pepř
3 kuličkynové koření
2.5 dlbílé víno
1 lžícehladká mouka
800 gvepřová kýta
3 ksmenší kyselá okurka
300 gsyrová kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel)

Postup přípravy

Omyté a osušené maso osolíme a protáhneme nudličkami šunky, slaniny a kyselé okurky. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme maso, koření a dusíme. Podléváme vodou. Změklé maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. Štávu zaprášíme moukou, dolijeme vínem, povaříme a podle potřeby dosolíme. Plátky masa rozložíme na mísu a přecedíme na ni uvařenou omáčku. Ideální přílohou jsou těstoviny.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové maso po horácku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena