Maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Ochutíme chilli kořením, mletou sladkou paprikou, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Nať jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kroužky.
Omáčka: V rendlíku rozškvaříme slaninu, přidáme cibulku, kterou necháme zpěnit. Zalijeme smetanou a vsypeme strouhaný sýr a dochutíme podle potřeby pepřem a solí. Za stálého míchání povaříme, dokud se sýr nerozpustí.
Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme kotlety z obou stran. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a do šťávy vmícháme sýrovou omáčku.
Maso na talíři přelijeme omáčkou a posypeme cibulovou natí.
Jako přílohu k vepřovým kotletám se sýrovou omáčkou volíme těstoviny.