Vepřové kotlety se šlehačkou

Recept na velmi chutné a nenáročné jídlo, které můžeme podávat jen tak nebo se zeleninovou oblohou, jak kdo má rád.


3.046x
60 min

Postup přípravy

Vepřové kotlety naklepeme (můžeme použít i jiné maso, třeba kuřecí), osolíme a opepříme.

Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka.

Skleněnou zapékací mísu (nebo pekáč) pokapeme olejem, aby se nám spodní vrstva nepřipekla. Na kolečka nakrájené brambory navrstvíme na dno a osolíme. Na vrstvu brambor poklademe vrstvu okořeněného masa. Opět přikryjeme vrstvou brambor, které zase osolíme. Takto můžeme udělat několik vrstev, podle toho, jak velkou máme zapékací mísu.

Až máme hotovo, zalijeme vše asi polovinou 40% šlehačky (smetany na šlehání v kelímku). Dáme do trouby a pečeme asi 45 - 60 minut na 180 °C. Šlehačka by se měla vypéct a vytvořit na bramborách chutnou vrstvu.

Vepřové kotlety se šlehačkou ihned po upečení podáváme.
user-icon

autor Zúzi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety se šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká