Vepřové kotlety s kysaným zelím

Jídlo hlavně pro ty, kteří mají kromě masa rádi i zelí ve smetanové omáčce.


3.0109x
35 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
1 kscibule
1 lžičkakmín
30 gsádlo
20 ghladká mouka
mletý bílý pepř
1 lžičkamletá paprika sladká
4 ksvepřová kotleta
500 gkysané zelí
200 mlsmetana na vaření
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

Postup přípravy

Kotlety na několika místech nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

Na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, zaprášíme ji oběma paprikami, orestujeme, přidáme kotlety, podlijeme malým množstvím vody, okořeníme utřeným česnekem s kmínem a pod pokličkou dusíme.

Po chvíli přidáme zelí nakrájené na menší kousky. Ke konci dušení vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou. Vše již jen povaříme.

Vepřové kotlety s kysaným zelím podáváme s knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety s kysaným zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.