Vepřové kotlety po balkánsku

Snadný recept na rychlé jídlo ze srbské kuchyně.


3.73x
35 min

Ingredience

50 gslanina
3 kspaprika
2 kscibule
3 lžícesádlo
3 ksžampiony
2 dlzakysaná smetana
4 ksvepřová kotleta
1 lžícemletá sladká paprika

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

mouka

Postup přípravy

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Papriky a žampiony očistíme a nakrájíme na kostky.

Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a dusíme. Když maso změkne, přisypeme nakrájené papriky a žampiony, zalijeme smetanou promíchanou s moukou a krátce povaříme.

Vepřové kotlety po balkánsku podáváme s rýží nebo tarhoňou.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety po balkánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Srbská