Vepřové kotlety na cibulkách

Recept na pečené vepřové kotlety v rajčatovo-cibulové směsi s chutí tymiánu.


4.25x
90 min

Postup přípravy

Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulky necháme okapat a nakládaná rajčata rozmělníme na menší kousky.

V hluboké pánvi rozpálíme olej a kotlety opečeme z obou stran do zlatohněda. Přendáme je do zapékací mísy. K výpeku přilijeme trochu oleje, na kterém necháme zesklovatět červenou cibuli. Pak přidáme rajčata i se šťávou a červené víno. Směs povaříme asi 8 minut a vmícháme okapané cibulky, cukr, sůl a tymián.

Směs přendáme na maso, zakryjeme poklicí a pečeme při 170 °C asi 60 minut doměkka. Během pečení podléváme podle potřeby vývarem.

Vepřové kotlety na cibulkách podáváme s těstovinami nebo vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety na cibulkách

Zpět na recept