Vepřové kostky s lečem

Recept na dobrý oběd nebo večeři, který se skvěle hodí k rýži a potěší milovníky zeleniny a vepřového masa.


3.02x
75 min
1×

Ingredience

2 kscibule
4 lžícekečup
3 lžícesójová omáčka
500 gvepřová kýta
1 lžíceworchester
1 lžičkamletá pálivá paprika
1.5 sklenicezeleninové lečo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme maso (používám vepřovou kýtu). Osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou (cca 3 lžíce) a trochou worchesteru (cca 1 lžíce).

Dále nakrájíme 2 větší cibule, osmahneme na olivovém oleji a přidáme maso,  můžeme ještě lehce posypat pálivou paprikou. Podlijeme hrnkem vody a necháme dusit. Až maso změkne, přidáme k němu 1,5 sklenice zeleninového leča. Povaříme cca 15 minut. Přidáme sůl, pepř a kečup podle chuti. Ještě trochu povaříme a můžeme podávat.

Vepřové kostky s lečem nejlépe chutná s rýží.
user-icon

autor Michaela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kostky s lečem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Maso

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.