Vepřové kostky s fazolkami

Recept na vepřové maso dušené na pivě s fazolovými lusky.


4.619x
60 min

Postup přípravy

Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Čerstvé fazolové lusky očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Mouku promícháme v mikrotenovém sáčku s mletými paprikami.

Kostky masa důkladně obalíme v ochucené mouce a postupně zprudka opečeme na oleji. Potom maso podlijeme vývarem a pivem, promícháme ode dna hrnce a zakryté zvolna dusíme doměkka.

Mezitím si na pánvičce necháme zpěnit cibulku, vmícháme fazolky, podlijeme malým množstvím vody ochucené citronovou šťávou a krátce podusíme.

K měkkému masu vmícháme podušené fazolky s cibulí, vše necháme krátce přejít varem a podle potřeby dochutíme solí.

Dušené vepřové kostky s fazolkami servírujeme s barevnými špagetami.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kostky s fazolkami

Zpět na recept