Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso dáme orestovat na cibuli osmaženou dotmava, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme doměkka.
Bílé hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, mírně osolíme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Pak zelí scedíme a přidáme orestovanou cibuli dozlatova a dále dusíme zelí doměkka. Za stálého míchání ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem.
4 starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Přidáme polohrubou mouku, sůl, žloutek a sníh z jednoho vejce a půl lžičky nasekané petrželky. Takto vypracovanou hmotu vytvarujeme do potravinové folie do válečku, konce stáhneme motouzem a vložíme do vařící vody a vaříme asi 30 minut.
Mezitím vyjmeme měkké maso a šťávu zlehka zahustíme hladkou moukou, necháme provařit a scedíme. Uvařený knedlík zbavíme folie a nití, nakrájíme na centimetrové kolečka. Knedlíky klademe na talíře, přidáme dušené zelí, vepřové kostky a podlijeme šťávou.
Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný a vydatný hlavní chod.