Pečené vepřové koleno s hráškem a petrželkou.
1-2 lžíce | olej |
2 lžičky | sůl |
50 g | máslo |
voda | |
2 svazečky | petrželová nať |
600 g | hrášek sterilovaný |
2 ks | vepřové koleno |
Kolena prosolíme a necháme asi 30 minut odležet. Pak je v pekáči zalijeme horkým olejem, podlijeme vodou a v troubě zvolna upečeme. Měkká kolena na talíři nebo prkénku vykostíme a maso pokrájíme.
Na másle osmahneme hrášek s jemně nasekanou petrželkou, maličko podlijeme vodou a krátce podusíme. Přidáme maso, aby se prohřálo a můžeme podávat. Například s dušenou rýží nebo jen s krajícem chleba.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena