Vepřové koleno podle Sváti

Vymazlený recept na přípravu vepřového kolena naplněného směsí česneku, piva a francouzské hořčice a pečeného na pivu a cibuli.


4.47x
90 min

Postup přípravy

Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Koleno hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme.

Následně koleno potřeme připravenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme na podestýlku do pekáče. Podestýlku v pekáči uděláme z pěkně husté vrstvy nahrubo nakrájené cibule, kterou zalijeme pivem.

Na podestýlku pak položíme vepřovou roládu a dáme péct na asi 90 minut do rozpálené trouby. Pak už jenom vydržet, dokud není maso hotové se zlatavě opečenou kůrčičkou.

K vepřovému kolenu podle Sváti přikusujeme například báječné bramborové placičky, ale dobrý je také čerstvý a voňavý měkký chléb. Jako vylepšenou přílohu můžeme podávat i brambory a zelí. Vše zapíjíme dobrým pivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové koleno podle Sváti

Zpět na recept