Vepřové koleno pečené se zeleninou

Chuť vepřového kolena doplní skvělá kombinace zeleniny a bylinek.


3.296x
160 min

Postup přípravy

Brambory rozkrojíme na čtvrtky, mrkve podélně na polovinu a celer na větši kousky.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Koleno řádně očistíme a omyjeme. V kůži uděláme ostrým nožem šikmé zářezy z obou stran (do kosočtverců). Koleno ze všech stran osolíme a společně s nasekaným rozmarýnem zatřeme do zářezů pod kůži.

Podlité trochou vody pečeme přikryté asi 2 hodiny ve velkém pekáči společně s pokrájenou cibulí a bobkovým listem. Potom přidáme do pekáče připravenou zeleninu, a pokud se nám zdá výpek dost slaný, zeleninu už nesolíme. Pečeme dalších 30 minut.

Několik minut před úplným koncem pekáč odkryjeme, abychom získali lepší barvu masa.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové koleno pečené se zeleninou

Zpět na recept