Vaření.czReceptyVepřové koleno pečené se zeleninou

Vepřové koleno pečené se zeleninou

Chuť vepřového kolena doplní skvělá kombinace zeleniny a bylinek.


3.296x
160 min

Postup přípravy

Brambory rozkrojíme na čtvrtky, mrkve podélně na polovinu a celer na větši kousky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Koleno řádně očistíme a omyjeme. V kůži uděláme ostrým nožem šikmé zářezy z obou stran (do kosočtverců). Koleno ze všech stran osolíme a společně s nasekaným rozmarýnem zatřeme do zářezů pod kůži. Podlité trochou vody pečeme přikryté asi 2 hodiny ve velkém pekáči společně s pokrájenou cibulí a bobkovým listem. Potom přidáme do pekáče připravenou zeleninu, a pokud se nám zdá výpek dost slaný, zeleninu už nesolíme. Pečeme dalších 30 minut. Několik minut před úplným koncem pekáč odkryjeme, abychom získali lepší barvu masa.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové koleno pečené se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena