Vepřové kari se zeleninou

Maso s voňavým kari kořením a zeleninou, jehož přípravu zvládneme za pár minut.


3.511x
35 min
1×

Ingredience

0.5 lžičkycukr
1 lžičkasolamyl
1 kscibule
0.5 kspórek
2 ksmrkev
1 lžičkakari
2 lžícekukuřice
0.5 ksčervená paprika
1 lžícesójová omáčka
0.5 kszelená paprika
0.5 ksžlutá paprika
400 glibová vepřová plec

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, papriku zbavíme jádřinců, cibuli slupky, mrkev oškrábeme.
Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, papriku na proužky, pórek na kolečka a mrkev na půlměsíčky. Všechnu zeleninu smažíme chvíli na rozehřátém oleji. Měla by zůstat napůl syrová, křupavá. Nakonec do zeleninové směsi přidáme asi 3 lžíce kukuřice, zamícháme a prohřejeme. Kukuřice může být zmrazená nebo sterilovaná. Kukuřici přidáváme hlavně kvůli vzhledu, můžeme ji i vynechat.

Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se solamylem. Osmažíme ho zprudka na rozpáleném oleji. Přidáme trochu cukru, kari koření, pepř a sójovou omáčku.

Usmažené maso smícháme s orestovanou zeleninou.

Vepřové kari se zeleninou podáváme s uvařenými nebo usmaženými čínskými nudlemi, nebo rýží.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kari se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská