Vaření.czReceptyVepřové filé s kořeněnou kůrčičkou

Vepřové filé s kořeněnou kůrčičkou


3.1652x
45 min

Ingredience

sůl
150 mlvývar
3 lžícemáslo
1 kscibule
50 mlsmetana
1 kscitron
300 gmrkev
1 lžičkakoriandr
1 lžíceškrob
1 lžičkajalovec
mletý pepř
800 gbílé zelí
1 lžičkacelý pepř
500 gvepřové filé

Postup přípravy

Očistíme si zelí, omyjeme a nakrájíme na 3 cm široké proužky. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme.

Maso omyjeme a osušíme. Rozdrtíme si koření a maso v něm obalíme. Necháme chvilku uležet. Pak maso pečeme zhruba 15 minut na másle (2 lžíce). Pak maso osolíme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout.

Omyjeme si citron, nastrouháme kůru a vymačkáme z něj šťávu. Na másle (1 lžíce) si orestujeme nasekanou cibuli. Přibližně 3 minutky, přidáme zelí a mrkev a dusíme dalších 5 minut. Směs osolíme a opepříme. Přilijeme vývar, předáme smetanu a přikryjeme. Necháme 10 minut povařit a pak zahustíme škrobem. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou.

Maso nakrájíme na porce a na talříi upravíme se zeleninou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové filé s kořeněnou kůrčičkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena