Vepřové filé s kořeněnou kůrčičkou


3.1652x
45 min

Postup přípravy

Očistíme si zelí, omyjeme a nakrájíme na 3 cm široké proužky. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme.



Maso omyjeme a osušíme. Rozdrtíme si koření a maso v něm obalíme. Necháme chvilku uležet. Pak maso pečeme zhruba 15 minut na másle (2 lžíce). Pak maso osolíme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout.



Omyjeme si citron, nastrouháme kůru a vymačkáme z něj šťávu.
Na másle (1 lžíce) si orestujeme nasekanou cibuli. Přibližně 3 minutky, přidáme zelí a mrkev a dusíme dalších 5 minut. Směs osolíme a opepříme. Přilijeme vývar, předáme smetanu a přikryjeme. Necháme 10 minut povařit a pak zahustíme škrobem. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou.



Maso nakrájíme na porce a na talříi upravíme se zeleninou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové filé s kořeněnou kůrčičkou

Zpět na recept