Vepřové balkánské kostky

Maso upravené tentokráte na balkánský způsob.


3.062x
35 min
1×

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, nařízneme, zchladíme a oloupeme. Pak je nakrájíme na kousky. Kapii očistíme a nakrájíme na nudličky.

V hrnci nebo vyšší pánvi rozpálíme olej a kostky vepřového na něm orestujeme. Maso vyndáme a na oleji osmahneme cibuli. Zasypeme částí mouky, osmahneme, podlijeme vodou a přivedeme k varu.

Do omáčky vložíme zpět maso, přidáme rajčata, kápii, sůl, balkánské koření a dusíme, dokud maso nezměkne.

Poté vmícháme smetanu rozmíchanou s hladkou moukou, krátce povaříme a podáváme.

Vepřové balkánské kostky jsou skvělé s knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové balkánské kostky

Zpět na recept