Vepřová směs

Směs vepřových jater a libového vepřového masa, připravená na čínský způsob.


3.09x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 lžičkysolamyl
1 ksčervená paprika
2 lžícesójová omáčka
4 lžíceolej na smažení
0.5 lístkumletý zázvor
300 gvepřová játra
1 ksmenší pórek
300 glibové vepřové maso

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Očištěná vepřová játra důkladně propereme ve studené vodě, necháme okapat, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Tenké plátky jdou lépe krájet, když maso dáme na chvíli zatuhnout do mrazáku. Vepřové maso rozkrájíme na slabé nudličky. Játra i vepřové maso promícháme se solamylem. Omytý pórek a červenou papriku, zbavenou jádřince, nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme směs z vepřových jater a vepřového masa. Smažíme, dokud játra nezměknou a nepřestanou být krvavá. Pak přidáme zázvor, pepř, sójovou omáčku a zamícháme. Na jiné pánvi (na rozehřátém oleji) osmažíme krátce zeleninu. Musí zůstat polosyrová a křupavá. Zeleninu vmícháme do vepřové směsi. Nemusíme solit, sójová omáčka je dost slaná. Vepřovou směs podáváme nejlépe s rýží, ale velmi chutná je i s chlebem. Doporučuji zapít červeným nebo bílým vínem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová směs

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena