Palačinky plněné směsí z vepřového masa, kapie, cibulky a česneku.
Hodnocení
4.6
/ 5 (94x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Zelená kapie1 ks
Jarní cibulka3 ks
Vepřová kýta200 g
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Sójová omáčka1 lžíce
Chilli koření
Těsto
Vejce1 ks
Voda1-2 dl
Hladká mouka 100 g
Zálivka
Solamyl1 lžíce
Voda2 dl
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, nakrájíme na jemné kostičky a ochutíme chilli kořením.
Cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Nať odložíme na ozdobu.
Kapii omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky.
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Na oleji zprudka orestujeme kostičky masa, které zakápememe sójovou omáčkou.
Jakmile se omáčka do masa vsákne, přidáme česnek, kapii a cibulku. Směs podusíme asi 2 minuty a potom ji přelijeme solamylovou zálivkou. Mícháme, dokud nevznikne hustá kašovitá směs, kterou vyklopíme a necháme vychladnout.
Z mouky, vejce a vody vymícháme řidší palačinkové těstíčko. Na malém množství horkého oleje rozlijeme řídké těstíčko, které zvolna propékáme.
Jakmile zbělá, vložíme do středu palačinky masovou náplň, okraje přehneme a z obou stran osmažíme dorůžova.