Vepřová roláda

Recept na slavnostní oběd pro více strávníků.


4.217x
0

Ingredience

sůl
2 kscibule
kmín
voda
1 kspórek
6 listůkapusta
vegeta
10 dkgsýr
1 lžícehladká mouka
15 dkganglická slanina
1.5 kgvepřová plec
sterilované okurky
3 ksvejce natvrdo
mletý černý pepř

na potření

4 lžícekremžská hořčice

Postup přípravy

Vepřovou plec nebo libový bůček rozřízneme a upravíme na velký plát. Plát rozklepeme paličkou, osolíme, opepříme, pomažeme lehce kremžskou hořčicí. Celý plát pokryjeme kapustovými spařenými listy. Na listy poklademe plátky anglické slaniny nebo tenké plátky uzeného nebo šunky. Do střední části od jednoho kraje k druhému poklademe kyselé okurky, čtvrtky natvrdo uvařených vajec a na proužky podélně nakrájený pórek. Celý plát posypeme strouhaným sýrem. Plát stočíme do rolády a dobře zpevníme párátky nebo nití. Na dno pekáčku rozložíme asi tři plátky anglické slaniny, hustě posypeme na proužky nakrájenou cibuli a vložíme roládu, kterou posypeme kmínem a vegetou. Přilijeme trochu vody a přikryté pečeme asi 90 minut zakryté a 30 minut za stálého polévání výpekem dopečeme odkryté. Vepřovou roládu vyjmeme a výpek zahustíme směsí 4 lžíce strouhaného sýra s lžící hladké mouky a zalijeme smetanou. Výpek vrátíme do trouby a pět minut necháme probublat. Vepřovou roládu nakrájíme na plátky a vrátíme do pekáče. Jako přílohu lze podávat absolutně vše, brambory, bramborovou kaši, rýži i bramborové knedlíky. Vepřovou roládu podáváme teplou.
user-icon

autor EJA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena