Vepřová roláda plněná celerem

Vepřová roláda plněná celerem a s jemnou omáčkou.


2.84x
120 min

Postup přípravy

Vepřové maso si omyjeme, po krajích nařízneme, poklepeme pořádně, aby se maso co nejvíce roztáhlo - odprostředku ke kraji.

Maso osolíme a opepříme, poté potíráme náplní.

Náplň si připravíme takto: Celer si omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. V kastrůlku si rozpustíme máslo a dáme dusit celerové nudličky asi na 20 minut. Po 20-ti minutách k celeru přidáme strouhanku, lisovaný česnek a rozškvedlané vejce. Mírně osolíme a pořádně zamícháme.

Rolády důkladně stočíme, aby nikde pokrajích nevykoukávala náplň.
Omotáme nití nebo špagátkem.

Cibuli si oloupeme a nakrájíme nahrubo.

V pekáčku si rozpálíme olej a osmažíme cibuli. K cibuli přidáme roládu, osmažíme ze všech stran a podlijeme malým množstvím vody. Dusíme doměkka.

Asi po 1 hodině roládu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprašíme moukou, osmahneme a podlijeme zbytkem vody. Necháme vařit ještě dalších 20 minut.

Hotovou omáčku procedíme a ještě společně s roládou provaříme.

Vepřovou roládu plněnou celerem podáváme s dušenou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová roláda plněná celerem

Zpět na recept