Vepřová plněná roláda

Recept na vepřovou roládu z bůčku, plněnou vejci, uzeninou, hráškem a paprikou. Jako přílohu zvolíme vařené brambory.


4.525x
90 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 ksvelká cibule
800 gvepřový bůček bez kosti

podle potřeby

olej
vývar
škrobová moučka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

5 ksvejce
300 gvařené uzené maso
4 lžícesterilovaný hrášek
2 lžícekrájená červená paprika

Postup přípravy

Plát vykostěného a kůže zbaveného bůčku omyjeme a podle potřeby lehce rozklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme okapat. Uzené vařené maso nebo jinou uzeninu nakrájíme na kousky.

Náplň: V kastrůlku na oleji umícháme vajíčka spolu s uzeninou. Osolíme, opepříme a promícháme se scezeným hráškem a červenou paprikou, kterou jsme očistili a nakrájeli na kousky.

Tuto směs rozprostřeme na plát masa. Vepřovou plněnou roládu zabalíme a řádně uzavřeme párátky nebo jehlami, osolíme a opepříme . Potom ji na pánvi v rozpáleném oleji zprudka ze všech stran opečeme dozlatova a přendáme do pekáče.

Ve výpeku orestujeme cibuli a česnek. Potom vše přelijeme do pekáče k roládě. Pečeme ve středně horké troubě za občasného podlévání vývarem, dokud není měkká.

Hotovou vepřovou roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu rozmixujeme a podle potřeby zahustíme škrobovou moučkou.

Vepřovou plněnou roládu podáváme s vařeným bramborem a zdobíme bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová plněná roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká