Vepřová plec na žampionech

Vepřovou plec se žampiony a dušenou na víně podáváme s rýží.


4.5160x
60 min
25×

Postup přípravy

Vepřovou plec očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme maso. Orestujeme a zmírníme teplotu. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek a vše podlijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme masový vývar. Když je maso skoro měkké, přidáme žampiony a dodusíme. Nakonec vše zahustíme instantní jíškou.

Vepřovou plec na žampionech podáváme s rýží a zdobíme čerstvými bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová plec na žampionech

Zpět na recept