Vaření.czReceptyVepřová plec na žampionech

Vepřová plec na žampionech

Vepřovou plec se žampiony a dušenou na víně podáváme s rýží.


4.5160x
60 min
25×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
300 gžampiony
2 dlčervené víno
600 gvepřová plec bez kosti

podle potřeby

olej
masový vývar
instantní jíška

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřovou plec očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme maso. Orestujeme a zmírníme teplotu. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek a vše podlijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme masový vývar. Když je maso skoro měkké, přidáme žampiony a dodusíme. Nakonec vše zahustíme instantní jíškou. Vepřovou plec na žampionech podáváme s rýží a zdobíme čerstvými bylinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová plec na žampionech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena