Maso omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na dlouhé tenčí hranolky. Oloupané stroužky česneku podélně rozkrájíme na poloviny. Do masa podélně nožem uděláme 3 - 4 zářezy hluboké asi 1,5 cm, které vyplníme česnekem a slaninou. Prošpikovanou pečínku zajistíme potravinářkou nití, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme do druhého dne odležet. Oloupané cibule nakrájíme na kostičky. Odležené maso zprudka ze všech stran opečeme na oleji do růžova a přendáme do pekáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na výpeku z masa zesklovatět. Cibuli i s tukem přidáme k vepřové pečínce, ochutíme kmínem, podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté pečeme asi při 170 °C, za občasného podlévání a přelévání vlastní šťávou, doměkka. Upečenou vepřovou pečínku na česneku zbavíme nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s vypečenou šťávu. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky se zelím.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena