Vaření.czReceptyVepřová pečeně zámeckého zahradníka

Vepřová pečeně zámeckého zahradníka

Recept německého původu, který potěší chuťové buňky každého milovníka vepřového masa.


5.02x
90 min

Ingredience

1 kscibule
200 mlsmetana
2 ksjablko
2 lžícesádlo
0.5 lžičkypepř
1 dlbílé víno
2 lžícehladká mouka
10 dkganglická slanina
80 dkgvepřová kýta
1 lžičkačesneková pasta
4 lžícezmrazená kořenová zelenina

podle chuti

cukr
sůl
citronová šťáva

podle potřeby

horká voda

Postup přípravy

Vepřové maso prošpikujeme klínky anglické slaniny, opepříme a potřeme česnekovou pastou. Necháme přes noc v chladu ležet. V pekáčku rozehřejeme sádlo, připravené maso po všech stranách opečeme a poté ho vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, osmahneme, vrátíme maso, podlijeme horkou vodou a dusíme v troubě. Měkké maso vyjmeme, výpek procedíme, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, přidáme bílé víno a případně i trochu vody. Omáčku dobře provaříme. Pak do ní vrátíme maso nakrájené na plátky, přidáme cibulky a plátky jablek, dochutíme solí, případně cukrem a citronovou šťávou a ještě krátce zapečeme. Vepřovou pečeni zámeckého zahradníka podáváme s brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová pečeně zámeckého zahradníka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena