Vaření.czReceptyVepřová pečeně v oříškové omáčce

Vepřová pečeně v oříškové omáčce

Vynikající hlavní chod pro sváteční příležitosti


3.041x
75 min

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Položíme ho do vymaštěného pekáče, tukovou vrstvou nahoru. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 1/2 hodiny. Z chleba odřízneme kůrku a měkký střed rozdrobíme. Drobečky smícháme s vejci a hořčicí. Maso vyndáme z trouby, ořízneme tukovou vrstvu a místo ní na maso navrstvíme a přimáčkneme hořčičnou pastu. Vrátíme do trouby a pečeme při stejné teplotě stejnou dobu. Zatím najemno posekáme petrželku, smícháme ji s mletými oříšky a jemně strouhaným sýrem. Postupně vmícháváme olej, až vznikne hladká omáčka, kterou dochutíme pepřem a solí. Upečené maso pokrájíme na plátky, rozložíme na tác a přelijeme omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová pečeně v oříškové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena