Vepřová pečeně v oříškové omáčce

Vynikající hlavní chod pro sváteční příležitosti


3.041x
75 min

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Položíme ho do vymaštěného pekáče, tukovou vrstvou nahoru. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 1/2 hodiny.

Z chleba odřízneme kůrku a měkký střed rozdrobíme. Drobečky smícháme s vejci a hořčicí.

Maso vyndáme z trouby, ořízneme tukovou vrstvu a místo ní na maso navrstvíme a přimáčkneme hořčičnou pastu. Vrátíme do trouby a pečeme při stejné teplotě stejnou dobu.

Zatím najemno posekáme petrželku, smícháme ji s mletými oříšky a jemně strouhaným sýrem. Postupně vmícháváme olej, až vznikne hladká omáčka, kterou dochutíme pepřem a solí.

Upečené maso pokrájíme na plátky, rozložíme na tác a přelijeme omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně v oříškové omáčce

Zpět na recept