Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

Klasika české kuchyně: vepřové s knedlíkem a zelím (knedlo vepřo zelo). Pokrm náročnější na přípravu, takže pokud nemáte dostatek času, nechejte si toto jídlo na nedělní oběd.


3.2195x
120 min
8×

Postup přípravy

Vepřovou pečeni očistíme a osekáme kosti. Maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče vložíme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.



Měkkou pečeni vyjmeme, výpek ještě trochu osmáhneme, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova a zalijeme vodou. Dobře provaříme a hotovou šťávu nakonec přecedíme, abychom se zbavili hrudek z mouky.



Maso nakrájíme na jednotlivé porce.

Kysané zelí nakrájíme nadrobno. Na polovině sádla osmáhneme polovinu cibule, přidáme zelí a podusíme doměkka.

Připravíme si jíšku. Druhou polovinu cibule orestujeme na zbytku sádla a zaprášíme moukou. Zelí jíškou zahustíme a nakonec je ochutíme cukrem, solí a drceným kmínem.



Maso přelijeme výpekem a podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
user-icon

autor darkdragon


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

Zpět na recept