Vepřová pečeně s chřestem

Vepřová pečeně plněná ořechovo-chřestovou nádivkou.


3.85x
60 min

Postup přípravy

Chřest nakrájíme na kousky. Do masa ostrým nožem nařízneme velkou kapsu a prosolíme ho.

Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme je mlékem, přidáme sekané ořechy, chřest a žloutky. Promícháme, osolíme i opepříme a přidáme sníh z bílků. Nádivku necháme 15 minut rozležet.

Pečeni naplníme připravenou nádivkou a její konec svážeme nití k sobě. Vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přidáme máslo a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.

Měkké maso vyndáme a udržujeme teplé. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Dobře provaříme a přecedíme.

Maso zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Jako přílohu k vepřové pečeni s chřestem podáváme vařené brambory sypané pažitkou a vařený chřest přelitý máslem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně s chřestem

Zpět na recept