Vaření.czReceptyVepřová pečeně s chřestem

Vepřová pečeně s chřestem

Vepřová pečeně plněná ořechovo-chřestovou nádivkou.


3.85x
60 min

Ingredience

1 lžičkasůl
600 gvepřová pečeně bez kosti

nádivka

0.5 lžičkysůl
2 ksvejce
120 mlmléko
100 gchřest
200 gořechy
4 ksrohlík
0.5 lžičkymletý bílý pepř

omáčka

vývar
50 gmáslo
2 lžícehladká mouka

příloha

1 lžícemáslo
vařené brambory
100 gvařený chřest

Postup přípravy

Chřest nakrájíme na kousky. Do masa ostrým nožem nařízneme velkou kapsu a prosolíme ho. Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme je mlékem, přidáme sekané ořechy, chřest a žloutky. Promícháme, osolíme i opepříme a přidáme sníh z bílků. Nádivku necháme 15 minut rozležet. Pečeni naplníme připravenou nádivkou a její konec svážeme nití k sobě. Vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přidáme máslo a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyndáme a udržujeme teplé. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Dobře provaříme a přecedíme. Maso zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Jako přílohu k vepřové pečeni s chřestem podáváme vařené brambory sypané pažitkou a vařený chřest přelitý máslem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena