Vaření.czReceptyVepřová pečeně s celerem

Vepřová pečeně s celerem

Vepřová pečeně v kombinaci s celerem a česnekem. Určitě stojí za vyzkoušení.


3.062x
75 min
1×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
sůl
40 gmáslo
0.3 ksceler
bobkový list
nové koření
100 ganglická slanina
700 gvepřová plec
celý pepř
1 kscibule
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
koření na vepřovou pečeni

Postup přípravy

Česnek a cibuli očistíme. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na kolečka. Maso rozdělíme na čtyři porce, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do vymaštěného pekáčku. Posypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme ostatní koření, poklademe kolečky cibule, plátky anglické slaniny, mírně podlijeme, zakryjeme a dusíme asi hodinu v předehřáté troubě při 250 °C. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, odkryjeme, maso obrátíme a opečeme dozlatova. Při podávání sypeme každou porci vepřové pečeně jemně strouhaným celerem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová pečeně s celerem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena