Vepřová pečeně na víně

Předpečená rozmarýnová pečeně zapečená s hořčicí i sýrem a přelitá omáčkou z vína.


3.611x
90 min

Postup přípravy

Pečeni osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Na rozehřátém oleji ji ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přidáme máslo a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut na 150 °C. Během pečení maso podléváme výpekem.

Upečené maso vyjmeme, několikrát podélně do hloubky nařízneme a řezy potřeme hořčicí. Do řezů vložíme plátky sýru, maso zabalíme do alobalu a v čistém pekáči pečeme asi 10 minut.

Výpek z prvního pečení zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme bílým vínem i vodou. Omáčku provaříme, osolíme a zjemníme máslem. Podle potřeby přecedíme.

Pečeni necháme mírně vychladnout, aby trochu zatuhl sýr, vyndáme z alobalu a nakrájíme. Podáváme přelité horkou omáčkou s nudličkami červené papriky.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na víně

Zpět na recept