Vepřová pečeně na divoko

Výborná chuť rozmanitého koření na šťavnatém masu.


3.1129x
45 min
1×

Postup přípravy

Koření dobře promícháme. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Plátky pečeně naklepeme, po obvodě nařízneme, potřeme česnekem a obalíme v koření.

Do pekáče dáme olej, vodu, víno, rozdrobíme masox a nakonec naskládáme pečeni. Přiklopíme a v troubě pečeme doměkka (asi 20 minut na 220°C), pak odklopíme a necháme zbarvit dočervena.

Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme, scedíme a takto připravenou omáčkou přeléváme teplé vepřové plátky.

Ideální přílohou je bramborový knedlík.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na divoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.