Vepřová pečeně na divokém koření

Zkusme jednoduchou přípravu vepřové pečeně s kořenícím přípravkem "divočina". Pokrm podáváme jako hlavní chod. Nejlépe chutná s bramborovou kaší.


4.834x
120 min
6×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Vepřovou pečínku (vcelku) omyjeme a osušíme.

Na velké pánvi, nebo přímo v pekáčku, rozpustíme sádlo, na kterém zprudka opečeme maso ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli a česnek.

Do pekáčku přendáme orestované maso, výpek s cibulí a česnekem. Vše posypeme kořenící směsí "divočina", podlijeme vínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, za občasného podlévání vývarem, doměkka.

Hotové maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem, v opačném případě zahustíme škrobovou moučkou. Naporcované maso vložíme do omáčky, prohřejeme a můžeme podávat.

Jako přílohu volíme podle chuti brambory nebo bramborové knedlíky. Vepřová pečeně na divokém koření výborně chutná s bramborovou kaší.

Vepřovou pečínku můžeme vykostit již před pečením, ale kosti pečeme v pekáči spolu s masem. Tím šťáva získává výraznější chuť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na divokém koření

Zpět na recept