Vaření.czReceptyVepřová pečeně na divokém koření

Vepřová pečeně na divokém koření

Zkusme jednoduchou přípravu vepřové pečeně s kořenícím přípravkem "divočina". Pokrm podáváme jako hlavní chod. Nejlépe chutná s bramborovou kaší.


4.834x
120 min
6×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 ksvelká cibule
2 dlčervené sladké víno
1000 gvepřová pečeně s kostí
2 lžičkykořenící směs

podle chuti

sůl

podle potřeby

vývar
sádlo
škrobová moučka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Vepřovou pečínku (vcelku) omyjeme a osušíme. Na velké pánvi, nebo přímo v pekáčku, rozpustíme sádlo, na kterém zprudka opečeme maso ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli a česnek. Do pekáčku přendáme orestované maso, výpek s cibulí a česnekem. Vše posypeme kořenící směsí "divočina", podlijeme vínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, za občasného podlévání vývarem, doměkka. Hotové maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem, v opačném případě zahustíme škrobovou moučkou. Naporcované maso vložíme do omáčky, prohřejeme a můžeme podávat. Jako přílohu volíme podle chuti brambory nebo bramborové knedlíky. Vepřová pečeně na divokém koření výborně chutná s bramborovou kaší. Vepřovou pečínku můžeme vykostit již před pečením, ale kosti pečeme v pekáči spolu s masem. Tím šťáva získává výraznější chuť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na divokém koření

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena