Vaření.czReceptyVepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na česneku

Další z variací na vepřovou pečeni.


3.4100x
75 min
5×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej s rozmarýnem, sladkou paprikou a trochou pepře a soli. Ve vzniklé směsi obalíme omyté maso a vložíme ho do olejem vymazaného pekáčku. Přidáme kostku bujonu a podlijeme vodou. Troubu si předehřejeme na 170 °C a maso pečeme asi 1 hodinu. Během pečení maso často přeléváme omáčkou z výpeku, případně doléváme vodu. Po upečení maso vyjmeme a omáčku v pekáči za stálého varu zahustíme instantní jíškou, podle potřeby i dochutíme. Maso naporcujeme. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky či hranolky.
user-icon

autor Sarkak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová pečeně na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena