Vepřová pečeně na česneku

Další z variací na vepřovou pečeni.


3.4100x
75 min
5×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej s rozmarýnem, sladkou paprikou a trochou pepře a soli. Ve vzniklé směsi obalíme omyté maso a vložíme ho do olejem vymazaného pekáčku. Přidáme kostku bujonu a podlijeme vodou.

Troubu si předehřejeme na 170 °C a maso pečeme asi 1 hodinu. Během pečení maso často přeléváme omáčkou z výpeku, případně doléváme vodu.

Po upečení maso vyjmeme a omáčku v pekáči za stálého varu zahustíme instantní jíškou, podle potřeby i dochutíme.

Maso naporcujeme. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky či hranolky.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.