Líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle do hněda.
Líčka vyjmeme, vložíme zeleninu, koření, bylinky a opékáme dohněda. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe v troubě vyhřáté na 120 °C nejlépe celou noc. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu.
Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci, rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava.
Oloupanou a očištěnou zeleninu nakrájíme stejnoměrné větší kousky. Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě.
Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a pečenou zeleninu podáváme horké na předehřátém talíři s placičkami a vepřovými líčky přelité šťávou.
Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích,
www.gastrofoodfest.cz
Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.