Vepřová kýta s brusinkovou omáčkou

Maso provoněné majoránkou a s omáčkou nasládlé chuti po brusinkové zavařenině.


4.210x
45 min

Postup přípravy

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a dobře naklepeme na tenké plátky. Z obou stran potřeme solí. Majoránku promícháme se lžící oleje a směsí maso potřeme. Necháme odležet pár hodin, ale záleží, kolik máme času.

Na pánvi rozehřejeme olej a vepřovou kýtu orestujeme po obou stranách. Když se maso zatáhne a je zlatavé, podlijeme trochou vývaru, přikryjeme pokličkou a podusíme za občasného obracení doměkka.

Z výpeku maso vyjmeme a uchováme na teple. Vlijeme smetanu ke šlehání, přidáme brusinky a promícháme. Necháme provařit, vsypeme asi lžíci hotové jíšky a necháme 1 minutu provařit. Podle chuti dosolíme a dochutíme majoránkou. Do brusinkové omáčky vrátíme zpět maso a už jen krátce prohřejeme.

Vepřovou kýtu s brusinkovou omáčkou podáváme s knedlíkem, bramborovými noky nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta s brusinkovou omáčkou

Zpět na recept