Vepřová kýta pod vejcem

Marinované vepřové plátky zapečené s vejcem. Recept jednoduchý a nenáročný.


4.541x
35 min
11×

Ingredience

sůl
2 ksvejce
1 lžíceolivový olej na smažení
2 plátkyvepřová kýta
mletý černý pepř
sušená majoránka

na potření

dijonská hořčice

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme, na krajích ořežeme, osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Necháme marinovat nejlépe přes noc.

Plátky vepřového osmahneme zprudka na olivovém oleji, až jsou zlatavé.

Vepřovou kýtu dáme zapékací misky a na každý plátek rozklepneme vejce. Opatrně, aby žloutky zůstaly na mase. Posypeme trochou soli a majoránkou.

Vepřovou kýtu pod vejcem zapečeme v předehřáté troubě, až se vejce zatáhne.

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta pod vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.