Vepřová kýta po španělsku

Recept na ostré jídlo pro mlsné jazýčky.


4.36x
90 min

Postup přípravy

Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na plátky, naklepeme a necháme stranou. Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli na půl měsíčky.

Do zapékacího pekáče nalijeme trochu oleje. Nejdříve dáme cibuli. Na ni dáme plátky masa. Vše posypeme solí a pepřem, posypeme chilli kořením a takto opakujeme 2 - 3 vrstvy podle možností. Až budeme mít hotovo, přelijeme olejem, přidáme trošku vody na podlití a zakryjeme. Pekáč s kýtou vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C.
Po 30 minutách troubu stáhneme na 180 °C a necháme už jen dopékat. Po dalších 30 minutách vytáhneme maso z trouby ven, odklopíme a necháme už jen zlehka dopéct doměkka.

Vepřovou kýtu po španělsku podáváme nejlépe se šťouchanými brambory.
user-icon

autor Rachelka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta po španělsku

Zpět na recept