Vaření.czReceptyVepřová krkovička s omáčkou

Vepřová krkovička s omáčkou

Pečenou vepřovou krkovičku ochucenou česnekem podáváme přelitou omáčkou se sýrem niva, opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.


4.625x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 dlsmetana
3 lžíceolivový olej
1 lžičkaostrá hořčice
100 gstrouhaná niva
250 gzákladní bešamelová omáčka
4 plátkyvepřová krkovice s kostí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Plátky prorostlé krkovičky s kostí omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s hořčicí a olejem. Touto směsí maso potřeme, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu rozležet v chladu. Plátky masa urovnáme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme v troubě doměkka. Potom maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku vmícháme základní bešamelovou omáčku, smetanu a strouhaný sýr. Podle potřeby zředíme vývarem a necháme přejít varem . Plátky vepřové krkovičky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová krkovička s omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena