Vepřová krkovička s omáčkou

Pečenou vepřovou krkovičku ochucenou česnekem podáváme přelitou omáčkou se sýrem niva, opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.


4.625x
60 min

Postup přípravy

Plátky prorostlé krkovičky s kostí omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s hořčicí a olejem. Touto směsí maso potřeme, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu rozležet v chladu.

Plátky masa urovnáme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme v troubě doměkka. Potom maso vyjmeme a uchováme v teple.

Do výpeku vmícháme základní bešamelovou omáčku, smetanu a strouhaný sýr. Podle potřeby zředíme vývarem a necháme přejít varem .

Plátky vepřové krkovičky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovička s omáčkou

Zpět na recept