Vepřová kapsa se zelím

Vepřová kapsa plněná kysaným zelím.


5.06x
60 min
2×

Ingredience

1 dlbílé víno
3-4 ksvětší cibule
100 ganglická slanina
500 gkysané zelí
4-6 kshrubší řízek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na hrubší řízky a nařízneme kapsy. Slaninu nakrájíme na kostky a vyškvaříme, přidáme kyselé zelí, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme. Hotovým zelím naplníme kapsy, uzavřeme, osolíme, okořeníme a prudce opečeme na oleji. Opečené vepřové kapsy urovnáme do pekáčku, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, podlijeme vodou (2 - 3 dl), zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 minut. Před koncem odkryjeme a dopečeme. Vepřová kapsa se zelím je dobrá s opečeným bramborem.
user-icon

autor dr.gerhard

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová kapsa se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena