Vepřová kapsa se zelím

Vepřová kapsa plněná kysaným zelím.


5.06x
60 min
2×

Postup přípravy

Maso nakrájíme na hrubší řízky a nařízneme kapsy.

Slaninu nakrájíme na kostky a vyškvaříme, přidáme kyselé zelí, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme. Hotovým zelím naplníme kapsy, uzavřeme, osolíme, okořeníme a prudce opečeme na oleji.

Opečené vepřové kapsy urovnáme do pekáčku, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, podlijeme vodou (2 - 3 dl), zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 minut. Před koncem odkryjeme a dopečeme.

Vepřová kapsa se zelím je dobrá s opečeným bramborem.
user-icon

autor dr.gerhard


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kapsa se zelím

Zpět na recept