Vepřová játra s Tokajským

Játra s vynikající vinnou omáčkou.


3.077x
15 min

Ingredience

sůl
80 gcibule
150 grajče
50 gjarní cibulka
200 gvepřová játra
5 gmletá sladká paprika
mletý černý pepř
70 gpaprika (zelená)

omáčka

150 gbroskve
250 gtvaroh
vinný ocet
200 mltokajské víno

Postup přípravy

Zeleninu a ovoce očistíme a nakrájíme na kousky.

Játra nakrájíme na plátky a opepříme a osolíme z jedné strany.

Nakrájenou cibuli orestujeme, přidáme k ní játra osolenou stranou dolů, zasypeme paprikou, podlijeme vodou a opečeme. Papriku, mladou cibulku a rajčata nakrájíme na větší kousky a zprudka orestujeme.

Zatím si připravíme omáčku. Bílé víno svaříme s vinným octem. Do směsi zašleháme tvaroh a přidáme broskve.

Játra podáváme přelitá vinnou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová játra s Tokajským

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.