Vepřová játra zbavíme blanek, omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky a zlehka naklepeme. Jogurt ochutíme solí, pepřem a 4 stroužky prolisovaného česneku. Do jogurtové směsi naložíme játra a necháme je asi 3 hodiny odležet.
Okapané olivy a rajčata usekáme nahrubo a očištěné chilli papričky nakrájíme na drobné kousíčky. Omytou pažitku jemně usekáme a pak všechny suroviny promícháme s olivovým olejem. Směs ochutíme solí, pepřem a necháme rozležet.
Játra osušíme od jogurtu, opepříme a opečeme na oleji z každé strany po 3 - 5 minutách. Pak játra osolíme, přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 100 °C necháme zakryté asi 5 - 10 minut "dojít". Na výpeku prohřejeme pikantní směs rajčat s olivami a papričkami.
Upečená játra rozdělíme na porce, přelijeme teplou ostrou směsí a podáváme s opečeným bramborem a čerstvou zeleninou.