Vepřová játra přírodně se zkaramelizovaným jablkem a cibulí

Osvědčený recept pro milovníky pochoutek z jater - velmi chutný a rychlý pokrm z vepřových jater, jablek a cibule.


2.640x
15 min

Ingredience

1 kscibule
1 lžícecukr krystal
3 lžíceslunečnicový olej
300 gvepřová játra
1 ksjablko jonagold

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřová játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky, které v rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran - asi 2 až 3 minuty. Opečená játra vybereme na talíř, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple, dokud nepřipravíme ostatní.

Jablko neoloupeme, omyjeme, osušíme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na plátky o tloušťce asi 3 - 4 mm. Z jablek doporučuji pevnější šťavnatou odrůdu se žlutou sladkou dužinou Jonagold. Cibuli očistíme a pokrájíme na stejně silné kroužky jako jablka.

Ve výpeku zkaramelizujeme 1 lžíci cukru krystal, do zkaramelizovaného cukru přidáme plátky jablek a kroužky cibule a necháme zkaramelizovat. Na talíř naložíme horká játra a až nyní osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Játra obložíme zkaramelizovaným jablkem a cibulí.

Vepřová játra přírodně se zkaramelizovaným jablkem a cibulí podáváme s čerstvě upečeným domácím chlebem anebo čerstvým domácím pečivem. Jde o velmi chutnou a jednoduchou rychlovku z vepřových jater, kterou příjemně překvapíme rodinu, ale i nečekanou návštěvu.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová játra přírodně se zkaramelizovaným jablkem a cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena